h1

Over plantjes, huisdieren en kindjes.

20 januari 2008

Men heeft mij altijd verteld dat de juiste volgorde als volgt is: plantje – huisdier – kindje. Kan je een plantje in leven houden, dan mag je een huisdier proberen. Als dat je lukt, mag je aan kinderen beginnen.

Een tijdje geleden zijn twee plantjes die ik had gekregen van een vriendin gestorven. Uitdroging, vermoed ik. Het waren zonnebloempjes, van die kleintjes. Ze vertelde me dat het moeilijke plantjes waren en dat die vroeg of laat altijd stierven. Maar een paar weken geleden zijn mijn twee ‘gemakkelijk in onderhoud’-planten  ook een wrede dood gestorven. Verwaarlozing, uitdroging en te weinig zon zijn een paar van de mogelijke oorzaken.

Ik zal dus toch nog maar even wachten met een kat te houden.

Vrijdag heb ik van diezelfde vriendin een tweede kans gekregen. Ze heeft me een ultramooi vetplantje gegeven. ‘Makkelijk in onderhoud’.

Ik doe mijn best.

img_6198.jpg

Op de voorgrond het nieuwe levende plantje. Op de achtergrond het iets minder levende plantje.

Advertenties

10 reacties

 1. Mijn plantjes blijven ondertussen leven, de hulphond én guppies leven ook nog altijd, maar kindjes… AAAAAAA die stap is véééél te groot :-D

  Tip: als je spuitwater drinkt: kap elk grondje in het glas dat véél te weinig spuit heeft, bij het plantje. Je moet dan wel maken dat het een potje met gaatjes heeft met een schoteltje eronder… Zo doe ik het en als het gelijk niet groeit, zet ik ze eens in de gootsteen vol water voor een bijtankbeurt…

  SUCCES!!!


 2. Vetplantjes zijn idd gemakkelijk te houden en mag je behooooorlijk verwaarlozen. Maar toch, succes der mee. Heb je het slaapkamergeluk nog? Die zijn in ieder geval enorm lastige klanten in onderhoud :)


 3. Vetplantjes mag je zelfs niet teveel water geven, anders gaan ze dood. Verwaarlozen is dus de boodschap :)
  Bij mij gaan mijn plantjes ook altijd dood, maar ik vermoed dat het toch gemakkelijker is om een huisdier te houden, die komen aan uw oren zagen als ze niet op tijd eten krijgen.


 4. Ik treed Lucie bij. Plantjes hebben het bij mij ook nooit lang uitgehouden. Maar kater Fons is ondertussen 9 maanden oud en kerngezond…


 5. Misschien moet je het een naam geven en misschien ga je er dan daardoor beter voor zorgen. Dan is het niet gewoon “de vetplant” maar dan is het Sven de Vetplant. Ik vind Sven wel een goede naam voor deze plant. :P


 6. @ Tim: dat slaapkamergeluk heeft al lang geleden de geest gegeven :)
  @ Kathleen: Het spijt me, ’t is een zeer vrouwelijk plantje. Het heet Dina :)


 7. Veel succes… k ben er ook geen held in!


 8. Plantjes gaan bij mij ook altijd dood. Behalve die met “Makkelijk in onderhoud” label. Ik vind het altijd zo zonde als iemand bij mij komt aanzetten met een mooie plant. Dan denk ik altijd “wanneer zou die nu dood gaan?”. Het beestje heb ik overgeslagen, maar het kindje krijgt de beste zorgen!


 9. Dit is geen moeilijk soortje: veel licht, geen direct zonlicht. Weinig water (om de twee à drie weken een minuscuul geutje) dat nooit mag blijven staan onderin de pot. Gebruik bij vetplanten liefst een poreus aarden potje met een ondoorlaatbaar schoteltje eronder. Dat voorkomt schimmel.
  Tip: zet het plantje na half mei buiten in een lichte doch niet direct door zon beschenen plaats. Laat het daar maar gerust staan tot aan de eerste vorst. Het zal een groeischeut van jewelste krijgen!


 10. […] Blogt De kleine geneugten en bekommernissen van een 23-jarige meid. « Over plantjes, huisdieren en kindjes. 22 januari 2008 Desondanks mijn vorige post mocht ik dit weekend eventjes Elisabeth […]Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: