h1

Stel je even voor – bis.

10 februari 2008

Ik ga jullie een verhaaltje vertellen. Een verhaaltje voor het slapengaan.

Ietwat in de war en een beetje verbaasd over wat er allemaal gebeurd is vertelt het meisje dat weekend aan een vriendin over die vrijdagavond. Ze vertelt haar vriendin dat ze niet goed weet wat nu eigenlijk de bedoeling is, na zo’n fijne avond. Ze weet dat ze het een leuke jongen vindt, en dat ze hem graag nog een keer wilt zien. Maar hoe doe je dat? Welke tijdspanne wordt er geacht te zitten tussen de eerste en de tweede date? Vanaf wanneer word je als opdringerig gezien? Hoe zit dat eigenlijk, met die etiquette? Een gesprek met een zeer hoog sex and the city-gehalte volgt.

Maar al gauw worden er weer verscheidene berichtjes uitgewisseld via facebook en wordt er een volgende datum geprikt. Donderdagavond zullen ze samen iets gaan drinken. Het meisje is zo mogelijk nog zenuwachtiger dan dat ze vrijdagavond was. Aangezien vrijdagavond zowat een perfecte avond geweest was, kon een tweede avond op café toch enkel maar tegenvallen? Ze was er zeker van dat zowel zijn als haar verwachtingen van elkaar te hoog gespannen zouden zijn.

Donderdag 7 februari, 21.00
Met een heel klein hartje stapt ze het afgesproken café binnen. Ze ziet hem zitten met zijn rug naar haar toe – god, wat een mooie jongen – en stapt op hem af. Geeft hem een zoen op de wang. En dan beginnen ze te babbelen. Over vanalles en nog wat. Over steursoorten, schildpadden, goudvissen, bobonnekes en oma’s.

Donderdag 7 februari, 22.40
Ze verlaten het caféetje en trekken naar één van haar lievelingsplekjes van Leuven: het kleine, verscholen parkje in de buurt. Dit parkje wordt afgesloten ’s nachts, maar dat houdt hen niet tegen. Ze kruipen tussen de stangen van de poort door en wandelen eventjes rond. Ze blijken zelfs niet alleen te zijn, een hoop pubers heeft zich op een bankje gezet om stiekem jointjes te smoren.

Donderdag 7 februari, 23.00
Ze nestelen zich op het brugje en openen de fles wijn die ze meehadden. Ze praten – zoals gewoonlijk – over koetjes en kalfjes terwijl de fles wijn langzaam maar zeker geledigd wordt. De avond is warmer dan de avonden eerder die week – of leek dat maar zo – en er stonden meer sterren aan de hemel dan ooit te voren – of beeldde ze zich dat maar in?

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, alsof het zo hoort, alsof  alles en iedereen hierop aan het wachten was, zoenen ze elkaar. Zacht, lang, lief. Achter hen een hoopje smorende pubers, de donkere nacht boven hun hoofden, de lege fles wijn naast hen.

En ze lacht. Is blij. Deze kerel, deze kerel is haar maatje. Alsof ze elkaar al veel langer kennen dan een kleine week. Een zeer raar gevoel, maar aangenaam. Een beetje verwarrend ook – vreemden voor elkaar zijn, maar toch het gevoel hebben elkaar op één of andere manier altijd al gekend te hebben.

En ook deze keer valt ze met een grote glimlach om haar mond in slaap.

Advertenties

12 reacties

 1. Blijven gaan ;)


 2. Intrigerend…


 3. Iedereen in koor: aaaawwwwww… hoe lief! :D


 4. Hémel, jouw leven lijkt wel een stationsromannetje!


 5. O… En zo romantisch! En het is dus echt?!
  Liefde hangt duidelijk overal in de lucht…


 6. Aan de gespreksonderwerpen te zien is het volgens mij een bioloog…
  Want over oma’s praat je anders niet ;)

  Sprookjesachtig mooi. Nog heel veel geluk!!


 7. Zo mooi! (én zooo romantisch)


 8. Ik krijg het helemaal warm als ik dit (en het vorige) bericht lees.. al kan dat natuurlijk ook aan de koorts liggen..

  Het leest en voelt aan als een droom.. hoe heerlijk

  ik ben blij voor je, bol!


 9. Heerlijk romantisch!


 10. zucht…


 11. […] gezellig knus doorgebracht met de mooiste jongen van Leuven. Maandagochtend terug naar het labo, ’s middags lopen naar een seminarie […]


 12. […] leerde je op een niet alledaagse manier kennen. Het werd een rollercoaster. Hoogtepunten, diepe dalen. Ik werd meegezogen. Stapelverliefd werd ik. Jij was het. Mijn maatje, mijn vriendje. […]Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: