h1

En dan vertrekt ze.

22 februari 2008

“Ben je verliefd?”, vraagt hij.
“Wat is verliefd?”, mompelt ze.
“Nee.” fluistert ze.
“Denk ik.” voegt ze er onhoorbaar aan toe.

Maar haar hele lijf en haar hele ziel roepen ja. Ja, ik heb je graag, ja ik zie je graag. Veel te. Ze wil hem recht in de ogen kijken en vertellen wat ze voelt. Maar het heeft geen zin, het heeft geen zin. Hij voelt het wel, denkt ze. Hij zal het wel weten. Dat ze altijd al op hem heeft gewacht. Dat deze jongen alles is wat ze zoekt. Dat het geen toeval is dat ze elkaar drie weken kennen maar in hun hoofden al levenslang. Er is zoveel dat ze hem zou willen zeggen, vragen.

In plaats daarvan staat ze uiteindelijk recht, ze doet haar jas aan en ze buigt zich voorover naar hem. “Een laatste zoen?”, vraagt hij. En ze kust hem, zacht. Hun lippen raken elkaar voorzichtig, als een streling. Haar tong glijdt over zijn onderlip. Een laatste zoen, en dan vertrekt ze.

Met veel pijn in haar hart.

Advertenties

17 reacties

 1. Zucht … ik ga je bijna uit mijn RSS smijten … ik word er haast ongelukkig van.


 2. Het is een reuzegroot cliché: verliefd zijn kan heel veel pijn doen…

  Laat je niet doen meid…het leven is veel mooier dan je zelf misschien denkt momenteel (ha! weer een cliché)


 3. Mannen voelen/weten zoiets niet, hoor. Ik heb mijn vriendje bijna moeten bespringen voordat hij iets door had. Misschien een tip. ;-)


 4. Zeg dan toch gewoon JA!!
  Zeg het achteraf toch nog!!
  Ga terug!

  Zoals yab zegt, mannen voelen zoiets idd niet aan! Da’s ook mijn ervaring.


 5. Zopas je hele verhaal gelezen… je moet er echt voor gaan! Zeg hem wat je voelt, dat je verliefd op hem bent! En idd, zoals al gezegd, mannen voelen dit niet aan!


 6. Zeer mooi geschreven!
  Probeer je gevoelens niet voor iemand te verbergen maar zeg het gewoon rechtuit, dan valt voor jou de onzekerheid weg en wie weet is het dan wel een nieuwe start met z’n tweetjes.


 7. @iedereen: Hij weet het echt hoor. Hij weet wat ik wil. Hij weet dat ik méér wil. Maar hij kan, wil niet.


 8. Pff, hier word ik niet vrolijk van…


 9. Toch nog even ultiem, als man zijnde, kracht bijzetten … keihard veralgemeend “wij hebben dat zo vaak zo hard NIET door” … misschien toch gewoon nog eens tegen hem zeggen … jullie zijn nu vrienden dus baat het niet schaadt het niet.


 10. Niets is ooit hopeloos. Als je iets echt wil, moet je er helemaal voor gaan. Niet veronderstellen, niet verwachten, niet denken. Doen!


 11. missch is het probleem van een veel dieperliggende oorzaak waarom hij niet in een relatie durft stappen.

  Stel bv een potentieprobleem. Ik zou er in desbetreffend geval ook nogal terughoudend in zijn om je ego niet te verliezen. Gespecialiseerde hulp kan bv redding brengen. Maar hij moet het dan zelf willen.


 12. Handleiding voor het omgaan met mannen:

  Hij kan niet, hij wil niet?
  –> Slaan. Meppen. Stampen. Tussen de benen doet het meeste pijn.


 13. Amai sterk verhaal! En ik zal ook nog een bevestigen dat wij mannen het ZELDEN tot NOOIT doorhebben, dus als je het niet met de exacte woorden gezegd hebt, GA HET HEM DAN ZEGGEN… zo niet, sorry meid… en heel veel sterkte.


 14. Ah!
  L’Amour…

  kutgedoe


 15. […] hen. Ik kan niet zonder hen en niet zonder hen. Wat moet ik eigenlijk nog vertellen over mannen? Alles is al gezegd geweest. Buiten misschien het feit dat ik tot een gigantisch inzicht gekomen ben. […]


 16. […] vroeg iemand uit die ik nog nooit gezien had. Ik werd stapelverliefd. Hij brak mijn hart. Ik volgde een cursus toneel. Gewoon, omdat ik er zin in had. Mensen hebben mij […]


 17. […] ik, ik weet het allemaal niet meer. Ik ben mijn hart verloren. Heel erg plots en heel erg erg. Aan een jongen van wie ik nu niet veel meer hoor. Ik durf geen […]Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: