h1

Je wordt wakker – bis.

26 juni 2008

Je wordt wakker na een nacht heerlijk slapen en soest nog even na. Als je wekker voor de 3de keer afgaat besluit je dat het nu toch echt wel tijd is om richting labo te vertrekken. In het labo ben je blij als die dag eindelijk iets lukt wat je voordien nog nooit gelukt is. Je collega’s zijn goedgezind en er wordt gegrapt en gelachen.

Rond kwart voor vier krijg je een telefoontje van je maatje in Gent. Hij heeft twee vergaderingen die avond, maar tussendoor heeft hij zeker tijd genoeg om samen te gaan eten, weet hij je te vertellen. Je hebt alles net op tijd klaar in het labo en vertrekt richting station. Je neemt plaats in de trein en verdiept je in je boek. Voor je’t weet ben je in Gent, alwaar je de tram naar de korenmarkt neemt.

Je stapt af en geniet van het zonnetje terwijl je je weg zoekt. “Je vindt het wel”, zegt hij aan de telefoon, “de brug over en dan is het dat witte gebouw.” Drie bruggen en acht witte gebouwen later heb je’t gevonden. Zijn kantoor, waar hij werkt. Het meest begerenswaardig appartement in heel Gent. Door de immens grote poort stap je naar binnen, stiekem hopend dat iedereen die zich op dat moment op de Graslei bevindt het gezien heeft. Dat jij daar naar binnen wandelt, daar waar iedereen naar binnen zou willen wandelen.

Je komt in een zodanig grote inkomhal dat je voetstappen hol klinken, en je begeeft je naar de bovenste – de bovenste! – verdieping. Een korte rondleiding later nestel je je op het dakterras inclusief fantastisch uitzicht, met je maatje en een glas witte wijn. Uitkijkend over de Korenlei babbel je honderduit en geniet je van de zon en van elkaars gezelschap.

Even later ga je weer naar beneden en kies je een restaurantje uit. Een porto, een glas rode wijn en een salade met geitenkaas later is het tijd om afscheid te nemen. Hij stelt voor je even met de auto terug naar het station te rijden waar je dankbaar op in gaat.

Eenmaal terug in Leuven rijd je de zomerse nacht in, over de oude markt richting thuis. Op de oude markt heerst er een zomerse sfeer en het gonst en zoemt van studenten die hun vakantie inluiden. Je geniet van je stad.

Wanneer je in je bed ligt besef je dat dit de dag was zoals je hem vorige week wou. En je bent gelukkig.

Advertenties

6 reacties

  1. En gelukkig zijn is het leukste wat er is :)


  2. :-) het app van de Versnick toch niet zekers? ;-)


  3. @ Jeronimo: Uhu, daar. Maar woont die daar nog steeds dan? Misschien in het appartement erlangs? Zijn er daar niet twee boven?


  4. Oei, ik spot een dt-fout in de derde paragraaf. Rap, rap verbeteren.


  5. @ yab: dankjewel ;)


  6. En ik spot ook een fout in de voorlaatste paragraaf. ;) Beetje te snel getypt, blijkbaar.

    In ieder geval: blij dat ge uw dagje toch nog gehad hebt. :)Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: