h1

Op trot.

6 augustus 2008

Voor je’t weet ben je met hem op trot. Van jouw thuis waar die avond enkel je tante en je neefje van 7 en nichtje van 5 aanwezig zijn. “Met wie was jij aan het bellen?”, vraagt je neefje als je vriendje je ’s avonds rond een uur of 21.00 belt om te zeggen dat hij binnen een uurtje voor de deur zal staan. Hem vertellen dat het je allerallerbeste vriend was aan de telefoon. “Maar jij bent ook mijn dikke vriend hoor!” zeggen als hij sip kijkt en hem over zijn blonde bolleke wrijven.

’s Ochtends vroeg gewekt worden door datzelfde neefje dat met veel kabaal je slaapkamerdeur opentrekt, je kamer binnen rent en op je bed springt. Voor hij of jijzelf iets kan zeggen schrikt hij en vliegt hij terug naar buiten. Wist niet dat die allerallerbeste vriend bleef slapen. Maar wanneer ze een uurtje later beiden aan het legoën zijn en druk discussiëren over helikopters weet je dat je neefje je het vergeven heeft en er zelf ook een nieuwd vriendje bij heeft.

Naar Antwerpen alwaar zijn ouders toevallig ook rondlopen. Ze ontmoeten, een vriendelijke handdruk, een glimlach, een grapje. Samen iets gaan eten. Rondlopen in ’t stad, zijn ouders vooraan, wij achteraan. Glimlachen en genieten van het warme gevoel van zijn hand in jouw hand.

’s Anderendaags met de trein richting zijn thuis vertrekken. Zijn ouders die vragen of je zin hebt om mee naar de zee te trekken. Je bent er totaal niet op gekleed maar hebt er wel zin in. Je ruilt je hakschoentjes in voor sportschoenen van zijn vader die drie maten te groot zijn en bovenop je kleedje trek je een oude blauwe regenjas aan die tot op je knieën komt. Je ziet er niet uit. Maar hij kijkt naar je en lacht en trekt je naar zich toe en geeft je een dikke zoen op je mond. En je straalt.

Advertenties

9 reacties

 1. Ik smelt er helemaal van! Geniet van de liefde!


 2. oh, zo mooi. Hopelijk heb je er echt even goed van genoten dan je hier weet over te brengen. Lijkt me zalig.


 3. Proficiat!! Ben blij voor je ;)


 4. Mooi, mooi :) Wel grappig dat jullie als 3 (ja toch eh?) singles bij elkaar gingen wonen en dat er na ’n maand 2 ongeveer tegelijk van ’t straat zijn :))


 5. ooooh ik moet meteen terugdenken aan mijn beginperiode :-) Heerlijk hé, die kriebeltjes!


 6. De liefde is duidelijk naar Blogland gekomen. Al die bloggertjes met hun nieuwe en oude liefdes, azo schoon :)


 7. Liefde, wat kan ze mooi zijn…


 8. Hoe herkenbaar, en mooi.
  Proficiat =)


 9. Leuk dat het klikt met zijn ouders! Geniet nog van elkaar en tot blogs!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: