h1

Wanneer

12 augustus 2008

Wanneer je hand in hand over straat wandelt, honderduit vertellend over vanalles en niets. In een lege straat duwt hij je zachtjes maar zelfverzekerd tegen de bakstenen muur waar je voorbij wandelt en plaatst een zoen op je mond en geeft je een dikke knuffel terwijl hij een zachte zucht slaakt.

Wanneer je samen iets gaat eten in een gezellig restaurantje. Je hebt alle tijd van de wereld, de ganse avond is van jullie en van jullie alleen. Het eten smaakt overheerlijk, de bediening is vriendelijk en vrolijk. Je hebt niets te vieren en toch vier je al, want ’s anderendaags is het je verjaardag. Alleen op de wereld. Alleen met z’n tweeën op de wereld.

Wanneer je ’s avonds laat thuiskomt en hij je een kaart geeft. Een verjaardagskaart die hij in Alaska al had zien staan en had gekocht, omdat wat erop staat zo goed bij jullie tweeën past.

Wanneer je begint te lachen als je het kado ziet wat hij je geeft. Nog voor je’t uitpakt weet je wat erin zit. Onderuit. Het spel dat je altijd al wou hebben maar nooit hebt gekregen van je ouders, hoe vaak je’t ook vroeg. En hij heeft dat onthouden. En gekocht. Voor jou.

Wanneer je midden in de nacht op bed ligt, ingewikkeld in lakens, met tussen je in Onderuit. het is veel te laat en je moet slapen want je moet beiden ’s ochtends vroeg weer gaan werken. Maar dat maakt niet uit. Wanneer hij je net laat winnen, omdat het je verjaardag is.

Wanneer hij ’s ochtends vroeg drie kwartier nadat hij veel te vroeg naar zijn werk vertrokken is, terug in je slaapkamer staat, doorweekt. Je begrijpt er niets van. “Ik heb nog een verrassing voor je”, fluistert hij.

Wanneer blijkt dat hij in de gietende regen voor je naar de bakker is geweest, op zoek naar koffiekoeken. En hij een gigantische ontbijtmand meeheeft die op je stond te wachten in zijn auto. Wanneer je hem over zijn natte haren wrijft en hem dicht tegen je aantrekt, zijn natte Tshirt tegen jouw pyjama. Wanneer je hem vertelt dat dat allemaal niet nodig was en hij antwoordt dat een verliefde mens zotte dingen doet. Wanneer je hem niet meer wilt loslaten. Wanneer hij jou niet meer wil loslaten en je duizend kleine kusjes geeft.

Dan besef je dat je iemand gevonden hebt bij wie je met geen woorden kunt beschrijven wat je voor hem voelt…

Advertenties

20 reacties

 1. :)


 2. Wow! ;o)


 3. Onderuit is geweldig. ;) En uw lief blijkbaar ook!


 4. geniet ervan !


 5. Verliefd zijn, het is toch zo geweldig het meeste van de tijd! Geniet er maar goed van want zo te zien heb je het zwaar te pakken. ;)


 6. Het komt precies zo uit nen boek. Schoon geschreven, Lime. En schoon ist waarschijnlijk ook!


 7. heerlijk om te lezen ! Geniet er met volle teugen van !


 8. geweldig gevoel he :)
  Ik zou het eigelijk niet meer kunnen missen :)


 9. Heel mooi!


 10. Ik dacht ow ow dat is hier té schoon geschreven, en verwachtte -o zwarte ziel van mij- dat het laatste zinnetje een korststondige hart-in-ziel contradictie ging worden die insloeg als een bom. Maar dat was zo niet. Maar ’t is ook een mooie zin ;-) Mooi postje.


 11. Schoon! Geniet ervan!


 12. Ik ben heel blij voor jou!! Zo’n romantische jongen, seg.


 13. Aaaah, so cute! Geniet van elk moment! ’t Lijkt alvast ’n exemplaar om nooit meer te laten gaan ;)En ’n gelukkige verjaardag! :)


 14. Shit. Die verjaardag. Twaalf acht. En ik de hele dag maar denken waarom die datum mij iets zei.

  Ne gelukkige!


 15. Mooi!!! (smelt, smelt)


 16. ‘k Vind anders dat jij toch wel mooi met woorden kunt beschrijven hoe zalig jullie het hebben.


 17. Lime ZIE JE WEL! Ik herinner me nog u wat trieste comment (http://vollepetrol.wordpress.com/2008/06/24/zjg/#comments) vlak voor Alaska…

  En kijk eens aan: Super super super zeg! Ben ZO blij voor je!


 18. Ben zo ongelooflijk blij voor je!
  Het wordt nu wel hoog tijd dat ik hem kan keuren ;-).


 19. Dit logje is met vlinders geladen. Zo schoon!


 20. […] en telkens weer besef ik wat voor bofkont ik heb. Indien u ons verhaal nog eens wilt lezen: hier, hier, hier, hier en hier vindt u een hoop melige teksten (maar ik kan er echt niets aan doen mijnheer, […]Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: