h1

Bedenk de regels al doende.

28 maart 2009

Wie bepaalt er wanneer het zomeruur verzet wordt? In Amerika gebeurt dat zelfs een paar weken vroeger dan hier, dus zo nauw zal dat wel niet steken. Wel, ik ben moe en heb geen zin in een uur minder slaap dit weekend. Dus mag dat alsjeblieft naar volgend weekend verzet worden? Dankjewelalsjeblieft.

Deze week was fijn. Bij vrienden geweest die over hun reisavonturen vertelden van vorig jaar bij een stapel dr. Oetkers pizza’s en flessen cola en passoa en fruitsap en late verjaardagskadootjes. Naar Hamme gereden na het werk om pinten te pakken met een vriendin die in Florida woont maar even is overgekomen. Uitnodigingen krijgen voor recepties van vrienden die gaan trouwen. Uit gaan eten met vrienden waaronder een makker die al een paar jaar in het buitenland werkt en sporadisch terug in Leuven strandt. Zeker zes café’s aflopen in Leuven vooraleer je er eentje vindt waar er nog een tafeltje vrij is. Een afspraak maken bij de kapper. Presentaties voorbereiden en trachten te studeren maar met je gedachten elders zitten. 

De titel staat er omdat die mooi is. En eigenlijk veel wijsheid bevat als ge eventjes nadenkt.

Advertenties

6 reacties

 1. De overgangen worden geregeld bij Koninklijk Besluit door de Minister van Binnenlandse Zaken met inachtname van de richtlijnen van het Europees Parlement en de Europese Unie. (bv. voor de jaren 1998-2001 in het Belgisch Staatsblad van 19.12.1997, p.34256)

  Voor de periode na 2001 werd de richtlijn 2000/84/EG van het Europees Parlement en de Raad van 19 januari 2001 gevolgd. Deze richtlijn is door het Koninklijk Besluit van 19 december 2001 (verschenen in het Belgisch Staatsblad van 28.12.2001 en 01.02.2002) voor België omgezet in intern recht.

  Piet Agoras


 2. Bovendien werkt de zomertijd op het andere halfrond andersom. Zetten we in Europa de klok een uur vooruit, dan gaat ongeveer op hetzelfde moment in Australië de klok een uur achteruit, terug naar wintertijd. Het tijdverschil is dus in de Europese zomer twee uur minder dan in de Europese winter.

  De zomertijd heeft alleen waarde in gebieden tussen de keerkringen en de poolcirkels, daar de lengte van de tropendag niet voldoende varieert voor het nut van de zomertijd en zomerdagen aan de beide polen geen nacht kennen.

  Hopend dat mijn inbreng enige verduidelijking bracht,

  Piet Agoras


 3. De titel is van een grote wijsheid, het stukje over de voorbije week ademt vriendschap en gezelligheid enneuh… Het zomeruur mogen ze voor mij ook gerust nog een weekje uitstellen ;o)


 4. Bart Moeyaert? :)


 5. @vuur: Neen, toch niet :) Het komt van een boekje ‘Soms is het slim om bang te zijn’, met allemaal uitspraken van kinderen in. Er staan echt leuke dingen in.


 6. Afschaffen die tijdverknoeiende handel! Dat moe zijn valt wel mee, want ik probeer de dagen voor de uurverrandering al een beetje in het nieuwe uur te leven. Maar toch, laat het uur nu alsjeblief zoals het is, blijf eraf.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: