h1

Het doet u allemaal niets meer, maar ge weet het nog wel.

22 april 2009

Dat is raar. Dat andere mensen u liefgehad hebben. Niet zo lief als uw lief u nu lief heeft, maar toch liever dan iedereen anders op dat moment. En het is raar dat ze dingen weten die enkel uw lief mag weten. Maar omdat ge die anderen ook eens als de liefste der lieven hebt gezien hebt ge dat aan hen ook verteld, die dingen. 

En het is raar als ze zich die dingen nu nog herinneren.

Het is raar als hij jouw voeten vastneemt en masseert, omdat hij nog weet dat gij dat graag hebt. En hij kijkt ervan op als gij weet dat hij liever afhaalchinees eet dan frieten van de frituur. Ge hebt dat onthouden, op één of andere manier. En ge herinnert u nog dat hij gezegd heeft dat jouw lichaam eruit ziet zoals dat van zijn toekomstige vrouw eruit moet zien. Of dat jullie twee fantastisch waren samen. Dat ge een topmeid waart. 

Ge wilt u die dingen allemaal niet meer herinneren – maar ge doet dat wel. En het doet u allemaal niets meer, maar ge weet het nog wel en doordat ge dat nog weet is dat er daar nog wel ergens, in uw hoofd, in zijn hoofd, in jullie hoofden. En dat is raar.

Advertenties

8 reacties

 1. Ja dat ken ik, dat is inderdaad raar. Het verandert alles, voor altijd.


 2. Het is raar, maar ook nodig. Anders zou het allemaal wel erg leeg zijn, als je zelfs die dingen vergeet.


 3. Wat nog raarder is: het neergeschreven zien in liefdesbrieven.


 4. ik vind dat juist goed… het is niet abnormaal om een verleden te hebben met andere mensen. en dat ge die ook doodgraag ziet of hebt gezien hebt doet niets af aan het feit dat er nu iemand is die op uw absolute nummer één staat. en aan dat speciale plekje voor hem. maar er was ook iets voor. en dat had evengoed zijn waarde.

  liefde kunt ge niet delen nee, maar langs de andere kant is het ook geen taart die ge heel de tijd moet verdelen en herverdelen. het groeit aan en krimpt. dus er is meestal genoeg voor iedereen.


 5. Het is iets dat je meedraagt, dat een band schept, die er op de ene of andere manier altijd blijft. Over enkele jaren kan ik zo met iemand over dingen babbelen die nu leven, en waar we ons beiden goed bij voel(d)en, effe mijmeren, en weer verder gaan, beseffen dat het leven mooi was, en dat de herinneringen deugd doen.


 6. ja idd freaky, maar het zou juist ongewoon zijn mocht dat gevoel er niet/nooit zijn.


 7. Als je wilt verder filosoferen, nu in de cinema: he’s just not that into you.


 8. :) Juist.
  En wat nog, ze weten vaak ook nog dingen die jij niet meer weet over zaken die je zou goed gevonden hebben, maar eigenlijk nooit durfde zeggen dat je het eigenlijk niet echt kon uitstaan. En vreemd genoeg, creëert het inderdaad een blijvende band :/Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: