h1

Zie je wel?

23 oktober 2009

Maandag ga ik geld uitgeven. Maandag ga ik veel geld uitgeven. Welgeteld 2860 euro. En weet je wat? Het gaat het best bestede geld van de afgelopen jaren zijn. Als alles goed gaat, natuurlijk.

Na 25 jaar en een paar maanden, voor het eerst in mijn leven dus, zal ik in staat zijn te zien! Zonder lenzen! Zonder bril! Zien!

Ik zal de wekker kunnen lezen wanneer ik ’s nachts wakker word. Ik zal ’s morgens als ik opsta naar de badkamer kunnen wandelen zonder overal tegen te lopen. Als het regent zal ik natte straten zien, hollende mensen, paraplu’s. Maar geen dikke regendruppels op brillenglazen. Geen aangewasemde brillenglazen meer als ik ’s winters vanuit de koude een warme kamer binnenstap. Ik zal ’s ochtends mijn lief kunnen zien liggen! (hij is er al bang voor)

Als alles goed gaat natuurlijk.

Ik droom ervan dat de dokter moet niezen. Net op het moment wanneer hij de laser op mijn ogen richt. Dat ze de gegevens van mijn linker- en rechteroog per ongeluk verwisselen. Dat ze mij per ongeluk verwisselen met een andere patient. Dat ik scheel ga kijken achteraf. Dat ik blind word. (maar daar proberen we niet te veel aan te denken)

We zien wel. (heeft u hem?)

Advertenties

13 reacties

 1. ik wil dat ook ik wil dat ook ik wil dat ook!!


 2. Ooooh echt?! Ik wil ook, ik wil ook, ik wil ook! Laat je weten hoe ’t geweest is? Waar ga je ’t laten doen? Heb je heel slechte ogen? Oeh, veel vragen! :)


 3. Dat is nu eens iets waar ik ook al lang van droom, want ik ben het leven met brilglazen van -10 behoorlijk beu.
  Veel succes maandag!!


 4. Ik duim alvast keihard! Veel succes!


 5. Een vriendin heeft het pas laten doen en het is heel goed verlopen, veel succes!


 6. Oh my god zo spanneeeend! Ik ga dat nooit van mijn leven durven, hoezeer ik mijn bril/lenzen soms verfoei. Succes!


 7. Ik ga ook duimen maandag! En dan ga ik dinsdag heel de tijd vragen “hoeveel vingers steek ik op?” en “hoeveel vingers steek ik NU op?”. Hehe… Oh ik kijk er al naar uit. (heb je hem? ;) )


 8. @zus: gij moet eerst nog een paar jaar sparen ja :)
  @Kim: Ik heb -6 en heb astigmatisme. Ik zal na maandag kunnen laten weten hoe het geweest is!
  @iedereen: bedankt omte duimen!


 9. Aha! Ben ook héél benieuwd naar het resultaat… Ik bril al sinds ik 6 was en ook al heeft die bril me nooit echt gestoord: ooit laat ik mijn ogen ook laseren denk ik. Ik heb trouwens ook ongeveer -6 (aan het andere maar -5.25 denk ik) en astigmatisme! Veel succes maandag & ik duim mee!


 10. Ik heb het in maart laten doen. Nog geen seconde spijt van gehad. Het was voor mij ook de beste investering van mijn leven. Als je geinteresseerd bent: ik heb er indertijd een blogje over geschreven. Succes in elk geval!


 11. Soms heb ik daar ook aan gedacht (ik ben ook een halve ‘blinde’). Alleen is mijn angst dat er iets fout gaat groter dan de wil om van die bril vanaf te zijn. Ik draag dat ding immers als 18 van mijn 25 levensjaren.

  Ik duim dat alles goed gaat!


 12. Is dat echt “maar” 2860 euro?

  Als je tegenwoordig een béétje mooie bril wil, én -6/-5.8, en ook nog een zonnebril op sterkte, en graag nog een reservebril alstublieftdankuwel, dan ben je ook al snel een paar honderd €€€ kwijt. En om de paar jaar toch een nieuwe bril. Ah ja want ge wilt toch mee met de mode, en is die sterkte nog wel ok en zo.

  Dus op termijn lijkt mij dat dan niet overdreven duur.
  (brildrager al 25 van de 33 jaar op deze aardbol)


 13. @ Amedee: ja, dat is ‘maar’ 2860 euro. En inderdaad, op 10 jaar tijd haal ik dat er zelf zeker terug uit. Je moet wel nog oogdruppeltjes kopen, antibiotica voor in je oog en de eerste consultatie moet je ook betalen (de controles na de operatie zitten bij in de prijs).Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: