h1

Dranouter

9 augustus 2010

Dranouter was weer zalig.

Genieten van muziek en je beste vrienden rond je heen en van vettig eten en van de zon als die er is. Van de hangmatten, het straattheater (je kreeg gratis knuffels van Jezus, je kon nogmaals geboren worden, we zagen vuurspuwers, en levensgrote insecten, we hebben zelfs Franse erotische films gezien van tig jaren geleden terwijl we moesten fietsen omdat anders den elentriek uit viel.) We genieten van het kamperen, het geluid van dichtritsende tenten, de dauw ’s ochtends, de nachtelijke wandelingen met de pillamp, mijn lief en mijn zus’ lief die een vaste boom kiezen om tegen te pissen.

Maar we hebben ondertussen toch ook al die leeftijd bereikt waarop we minstens even hard genieten van de eerste echte douche na al het festivalgebeuren. Nu al.

We kunnen niet anders dan eens meewarend kijken naar die paar pubers die stoer denken te zijn door constant hoereeeeee te roepen terwijl ze er nog nooit eentje van dichtbij gezien hebben tenzij misschien dat ene tenstletje waarmee ze de nacht doorgebracht hebben.

Dat is ware liefde, zeggen twee agenten naast ons als ze een koppeltje passeren, in de berm, het meisje dat voorovergebogen staat te kotsen terwijl haar lief haar vasthoudt. Ze klonken niet eens ironisch. Ach, we zijn ook jong geweest, denken we, en we verschieten er van dat we dat zeggen.

Maar Dranouter is eens te meer een familiefestival, daarvan getuigen we zelf. Daar waar vroeger drie tentjes voldoende waren om iedereen te herbergen hebben we nu een heel tentenkamp nodig om iedereen plaats te geven. Mijn ouders erbij, de ouders van mijn beste vrienden, de twee kleine wonders van mijn beste vrienden (en bij uitbreiding de twee kleine wonders van vrienden van die vrienden), van een paar maanden tot bomma en bompa: hoe meer folk, hoe meer vreugd. Leve de gezelligheid!

Advertenties

One comment

  1. ‘k ben er niet geraakt de laatste jaren, maar ik vind Dranouter echt het gezelligste festival in België. Affiche was heel goed dit jaar.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: