h1

Over ouder worden.

15 september 2010

Wat is dat eigenlijk met mij?

Daar waar ik vroeger deed en liet wat ik wilde en ik ’s avonds op café ging en vrijdagavond ging dansen tot het licht werd en ik mijn makkers met tegenzin wel gedag moest kussen omdat ik anders nooit in mijn bed zou geraken lijkt verdwenen te zijn. Helemaal. Weg. Waar is de tijd dat ik van hot naar her ging en ik bergop fietste tegen de wind in met muziek in mijn oren en mij niks aantrekkend van de zweetplekken die zich onder mijn oksels vormden.

Vandaag de dag ligt mijn iPod onder een laag stof en ik heb meer dan ooit schrik om bezweet op mijn werk aan te komen dus ik stap halverwege de berg meestal af. Ik voel me tegenwoordig al schuldig als ik over de middag even heen en weer ga om een pot verf te gaan halen om de badkamer te kunnen verven. De verf komt uit een reeks die ‘Lime’ heet, hoe grappig is dat trouwens. En nu mijn lief maar overtuigen dat het niet dààrom is dat ik hem wou kopen. De kleigroengrijsbruine kleur was gewoon de max.

Het meest spannend wat ik de laatste weken gedaan of gezien heb was in de pikkedonker in den hof gaan staan om te zwaaien naar het ISS dat passeerde. Het was mooi en magisch maar er stond niemand naast mij waardoor al mijn gejuich en gejubel nogal kinderlijk leek, zelfs voor mezelf. ’s Anderendaags troonde ik een hoop vrienden mee en bleven we midden op straat staan kijken naar een tweede passage van het ISS dat die avond zichtbaar zou zijn maar ik kreeg maar de helft van mijn enthousiasme overgehekeld op hen. Misschien zijn we allemaal toch wel een beetje ouder aan het worden. Ouder en rustiger.

Maar ik ben daar nog helemaal niet klaar voor.

Advertenties

7 reacties

 1. Wij hebben zelfs een ‘Lime’-dekbedovertrek gekocht ;-)


 2. Je vertrekt binnenkort op reis waar je een groep volwassenen moet gaan begeleiden op hun wandeltocht. Ik denk dat dat wel kan tellen als avontuur hoor! En zijt maar zeker dat je dan niet zal inzitten met zweetplekken, en dat je niet halverwege de berg zal afstappen.


 3. ik merk dat ook bij mij, steeds meer….maar ik heb daar best vrede mee. ‘k ben dan ook nog een aantal jaartjes ouder dan jij :p


 4. Ik vind dat je daar niet al te veel mag aan toegeven eerlijk gezegd. Ik vind het als dertiger nog steeds heerlijk om geregeld es kinderlijk (belachelijk?) te doen, en dan trek ik mij niets aan van eventuele blikken van zij-die-wel-volwassen-werden :-)
  Zwaai gij maar naar het vliegerke meiske!


 5. Ik herken het gevoel…
  Vroeger feesten tot de lichten aangingen en we werden buitengezet, nu uitkijken naar een vrijdagavond alleen thuis met Kleine Prins en onder een fleeceke naar dvd’tjes kijken. Is this still me?

  Laat het maar gewoon gebeuren, want het is even hard genieten!


 6. een beetje ouder worden bedoel je, ik moet mijn eerste ipod nog kopen, dat is past oud worden


 7. ik ga akkoord met ed! komaan he!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: