h1

Komt een vrouw bij de dokter.

25 februari 2011

We ontkurkten een fles cava en toostten. Op het weekend, op familie, op ons, op alles, behalve op gezondheid. Want die was niet zo goed.

1 op 9 vrouwen krijgt te maken met borstkanker maar het blijven allemaal – weliswaar  verontrustwekkende –  statistieken en – weliswaar aangrijpende – stukjes op deredactie.be en je speldt dan al wel eens zo’n roze lintje op, op de dag dat dat moet. Maar als dan die ene vrouw op negen je eigen mama blijkt te zijn slik je toch wel even.

Ze belde me op. Ze snikte en ik vroeg of het ging en ze zei dat het helemaal niet ging. Ze was naar de dokter geweest omdat ze een lichte pijn voelde in haar borst en ze dacht dat het haar hart was maar ze vermoedde al dat het misschien toch iets anders was want als ze een inspanning deed deed het minder pijn dan wanneer ze in rust was en de dokter had gezegd dat ze voor de zekerheid toch maar een echo moesten laten nemen en die echo bleek helemaal niet zo goed te zijn en plots lag daar een verslag op tafel met de woorden ‘vermoeden van maligne tumor’ en toen volgde er nog een MRI waarna ze plots al spraken van een ‘moedertumor’ en tenslotte werd alles helemaal bevestigd na een biopsie.

Dan weet je niet meer wat je moet zeggen, denken of voelen.

We probeerden haar tussen ons eigen verdriet door op te beuren en haar te laten voelen dat we er zijn voor haar, nu en altijd. We gingen alle plantjes opkopen van Kom op tegen kanker maar ze zei dat we het geld nu even goed rechtstreeks aan haar konden geven zodat ze nog wat plaatjes op iTunes kon kopen. We lachten. We huilden.

En toch ontkurkten we die fles cava en toostten we. Op het weekend, op familie, op ons, op alles.

Advertenties

20 reacties

 1. Sterkte, Lime. Het komt goed.


 2. Knuffels voor jullie allemaal… Samen komen jullie hier wel door…


 3. Sterkte!


 4. Heel veel sterkte!


 5. Héél veel sterkte voor jou en je familie!


 6. Heel veel sterkte, meid!


 7. Heel veel sterkte, meid.


 8. Sterkte !


 9. Mijn mama overkwam het 4 jaar geleden. Het werd nooit meer helemaal hetzelfde (want ze had echt een heel slechte prognose gekregen van de dokters, de ene kanker is de andere niet natuurlijk) maar ondertussen gaat het toch echt weer heel goed met haar. Sterkte.


 10. Sterkte meid! Op zo’n dingen zit je natuurlijk niet te wachten. Ik hoop dat je mama snel beter wordt!


 11. Pff, verschrikkelijk. Heel veel sterkte voor de ganse familie.


 12. Veel sterkte, de komende weken/maanden van behandeling zullen vrij rottig zijn maar ‘k hoop dat jullie samen veel kunnen lachen en dat binnen een paar maanden jullie cava kunnen drinken op genezing!

  een van mijn beste vriendinnen kreeg dezelfde diagnose 3 maand geleden. Opeens staat je wereld even stil. ‘k herken helemaal je opmerking over die statistieken die opeens op je eigen omgeving slaan.


 13. Heel veel sterkte meid!


 14. Bah… Ik weet hoe je je voelt want ons overkwam bijna 4 jaar geleden hetzelfde, al was het dan een ander soort kanker.
  Hopelijk weten jullie snel meer over wat de stappen zijn die nu ondernomen moeten worden. En dan gewoon pakken liefde en hoop in jouw mama’s richting uitsturen. Ik duim in ieder geval heel erg mee want als je mama zoiets overkomt, moet dat gewoon goed komen…


 15. Heel veel sterkte! Vooral voor je mama.


 16. Lime toch, veel moed…

  Ik duim vollenbak voor de goede afloop. Veel beterschap voor de mama en veel sterkte.

  Evie


 17. […] sterkte Lime en familie, ik denk regelmatig aan jullie en hoop dat het […]


 18. Heel veel sterkte!
  Dat het maar goed afloopt!


 19. Heel veel sterkte meid!
  Omring je mama maar met heel veel steun, liefde, knuffels, … Hopelijk vind ook jij de steun die je nodig hebt!


 20. […] te vangen. Ik had net daarvoor op de trein een telefoontje van mama gekregen waarin ze zei dat het niet goed […]Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: