h1

Over Dr Martens en Vans

22 maart 2013

Vroeger voerden zij het hoge woord en probeerden wij er zo hard mogelijk bij te horen. We bleven zo stil mogelijk in de zetel zitten zonder ons te verroeren en nipten af en toe heel stil van ons glas cola opdat de grote mensen ons een beetje zouden vergeten tot plots hun oog valt op die kinders die al veel te lang opbleven en we naar ons bed vlogen. We lachten mee met mopjes die we eigenlijk niet begrepen als mama en papa vrienden op bezoek hadden, en we schaamden ons dood als ze mopjes maakten over dingen waarvan je liever niet weet dat je ouders zich daar ook mee bezig houden.

Nu zijn we zelf grote mensen voor heel wat kleine mensen, besef ik meer en meer.

Vrienden die kinders krijgen en nu zelf aan de andere kant van de generatie staan. Collega’s die onder het middagmaal vertellen over hun kinders, en ik die niet meer verondersteld word aan de kant van die kinders te staan, maar aan hun ouders’ kant, en ja, ik lach mee om de hilarische dingen die peuters, kleuters en pubers kunnen zeggen en doen.

Vroeger waren het de verhalen van vriendjes en vriendinnetjes over hun en onze ouders, en hoe ze toch zo stom! en onbegrijpend! en oneerlijk! konden zijn, nu zijn het de verhalen van de mama’s en de papa’s over hun kinderen die toch zo naïef! en koppig! en jong! kunnen zijn.

Maar de verhalen zèlf, die blijven hetzelfde. Vroeger waren het Dr Martens en jeansvestjes, nu zijn het Vans en Hollister. Vroeger waren het nintendo’s en gameboys waar we achter zaagden, nu zijn het iPads . Vroeger was het Get Ready, nu is het Justin Bieber.

Zalig, toch. Te weten dat alles, in the end, toch terugkomt?

 

Advertenties

3 reacties

  1. Oh Dr Martens. Ja, het brengt herinneringen naar boven. Waar mijn dochtertje nooit iets van zal snappen. :-)


  2. Ik had 15 jaar geleden ook al Vans, dan was ik dus voor op mijn tijd? :) haha! Maar het klopt helemaal wat je nu zegt!


  3. So true…Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: